
Info & Cast
Programme
About
Info & Cast
Marina Viotti mezzo-soprano
Stanislas de Barbeyrac tenor
L’Orchestre de Chambre de Genève
Musical Director Marc Leroy-Calatayud
31 December 2022 – 8pm
Sponsored by
FONDATION VRM
Programme
Jacques Offenbach
La Périchole
Ouverture
Complainte (no. 4)
« Le conquérant dit à la jeune indienne »
Séguedille (no. 5)
« Vous a-t-on dit souvent »
Lettre de la Périchole (no. 7)
« Ô mon cher amant »
Air (no. 16, SB)
« On me proposait d’être infame »
Couplets de l’aveu (no.17)
« Dans ces couloirs »
Hervé
Valse du mal de mer
Jacques Offenbach
La Belle Hélène
Le jugement de Pâris
« Au mont Ida trois déesses »
Orphée aux Enfers
Duo de la mouche
« Il m’a semblé sur mon épaule »
Léo Delibes
Coppélia
Czardas
Jacques Offenbach / Léo Delibes
Belle Lurette
Duo du Danube
« Ce fut à Londres »
– entracte –
Jacques Offenbach
Les Fées du Rhin
Ouverture
Les Contes d’Hoffmann
Romance de Nicklausse
« Vois sous l’archet frémissant »
Légende de Kleinzach
« Il était une fois à la cour d’Eisenach »
La Grande-Duchesse de Gérolstein
Chanson militaire
« Ah que j’aime les militaires »
Léo Delibes
Coppélia
Musique des automates et valse
Jacques Offenbach
Fantasio
Ballade à la lune
« Voyez dans la nuit brune »
Maître Péronilla
Couplets du chocolat
« Oui je le dis et m’en fais gloire »
Charles Gounod
Faust
Ballet, no. 5 « Les Troyennes »
Jacques Offenbach
La Vie parisienne
Duo de la gantière et du bottier
« Entrez, entrez, jeune fille à l’œil bleu »
Galop final
« Par nos chansons et par nos cris »
About
For our traditional New Year’s concert and the second part of our adventure this season with the Orchestre de Chambre de Genève, the Grand Théâtre forays further into the French Romantic repertoire and offers you a trip to the fantastical comic universe of Jacques Offenbach. From the frenzied can-cans of La Vie parisienne to the Grand Duchess’ love for men in uniform, with a detour via the underworld in Orpheus, we will celebrate the New Year Jules Verne-style, around the world with stops in Peru, Greece, Germany and who knows … maybe even the Moon? Offenbach’s world knows no borders! And of course, a New Year’s Concert means a “Blue Danube”, but this time the waltz comes to us in the very special version by the little Mozart of the Champs-Elysées, who was born beyond the Rhine and arrived in the City of Light just in time to play the cello at the premiere of L’Éclair by his elder colleague Fromental Halévy. On this bubbly menu, we feature tenor Stanislas de Barbeyrac, acclaimed as a rising star of the French repertoire, as well as the formidable Franco-Swiss mezzo Marina Viotti, well known to Grand Théâtre audiences and winner of the last Geneva Music Competition for voice. As the sommelier of the evening, the very young conductor from Lausanne, Marc Leroy-Calatayud, will make the musicians of the Orchestre de Chambre de Genève sparkle with a moonstruck madness, worthy of the Tales of Hoffmann.
New Year’s Eve Dinner
Celebrate New Year’s Eve at the Grand Théâtre after the performance!
For December 31, 2022, the Grand Théâtre de Genève is pleased to suggest an exceptional New Year’s Eve dinner in a friendly and elegant environment. After the concert, a New Year’s Eve dinner will be served in the Grand Foyer with all ingredients for an unforgettable start to the New Year!
The menu is also available in vegetarian option*, it includes a glass of champagne at your arrival, a glass of champagne at midnight as well as wines and minerals to accompany your courses.
AMUSE-BOUCHES
1 coupe de Champagne Deutz
Macaron de parmesan et ricotta à la truffe noire mélanosporum
Brioche vapeur, tartare de concombre, algues wakamé et sésame
Fine tranche de betterave Chioggia marinée au yuzu, crème légère au raifort
ENTRÉE
Coquille Saint Jacques, oignons caramélisés, oxalis et bouillon végétal réduit parfumé aux feuilles d’agrumes de chez Niels Rodin
Vegetarian option : Céleri rave rôtie au miso, oignons caramélisés, oxalis et bouillon végétal réduit parfumé aux feuilles d’agrumes de chez Niels Rodin
PLAT PRINCIPAL
Carré de veau de l’Oberland Bernois, raviole aux cornes d’abondance, millefeuille à la courge butternut, sauce périgourdine.
Vegetarian option : Raviole aux cornes d’abondance, millefeuille à la courge butternut, brocoletti, beurre blanc au vin
DESSERT
1 coupe de Champagne Deutz
Coing en texture sur un croustillant aux châtaignes, gel aux agrumes et sorbet Champagne
BOISSONS
Eaux minérales
Vin Rouge Pinot Noir, Château des Bois
Vin Blanc Domaine des Lolliets cuvée Hirondelle, Chardonnay
*it is not possible to mix dishes between the vegetarian proposal and the menu
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Marina Viotti © David Ruanoquer
Stanislas de Barbeyrac © Jérôme Bellocq